Respirationsøvelser

Her finder du et udvalg af funktionelle øvelser der udføres med høj intensitet.

Enkel instruks i bruk av Mini-PEParrow

Dette er et eksempel på en enkel instruksjon for bruk av mini-PEP. Lukk munnen rundt munnstykket og trekk pusten rolig inn gjennom nesen eller munnen. Blås ut uten å anstrenge deg for mye. Hold skuldrene avslappet. Gjenta dette 5-15 ganger i flere serier.

Leppebremsarrow

Pust ut med halvåpne lepper (som om du blåser på noe varmt). Leppebrems hjelper til å roe ned pusten og bidrar til å holde luftveiene åpne under utpusten. Dette reduserer tendensen til luftveiskompresjon.

Lage boblerarrow

Pust gjennom et sugerør plassert i et glass med vann og lag bobler. Varier kraft og varighet på utpust.

Hvilepustarrow

Ligg på ryggen og la hendene hvile på bevegelsessenteret. Prøv å vær bevisst og tilstede på hvert åndedrag du tar.

Prøv ExorLive gratis i 14 dage

Skab og find kvalitetssikrede øvelser, programmer og planer.
En totalløsning for træningsformidling.

Ryggliggende armløftarrow

Ligg på ryggen med bøyde knær og fotsålen i gulvet. Stram bekkenbunnsmusklene. Hold strake armer og beveg dem over hodet og tilbake igjen, mens du har kontakt med bekkenbunnsmusklene.

Blåse fjærarrow

Sitt på en stol inntil ett bord. Plasser en fjær på bordet. Forsøk å blåse fjæren bortover bordet.

Hvilestilling - sittende på en stolarrow

Ved å avlaste overkroppen vil musklene dine slappe av. Når du blir tungpustet kan du ved å bruke hvilestillinger lette på pusten og bruke mindre energi. Len deg forover i stolen og hvil underarmene på lårene. Føttene skal være godt plassert på gulvet. Sitt avslappet. Senk skuldrene og pust med magen. Pust rolig og dypt inn igjennom munn eller nese. Blås luften ut mellom sammenpressede lepper og stramme kinn (leppepust) eller en pustemotstand som f.eks. mini PEP.

Bevegelighet i bryst og brystryggarrow

Trekk pusten inn. Pust ut og beveg øverste arm til loddrett posisjon, følg armen med blikket. Stopp opp og pust inn. Pust så ut igjen og beveg armen ytterligere til du kjenner at det strammer i brystmuskulaturen. Bli i stillingen og pust inn. Pust ut samtidig som du fører armen tilbake til utgangsposisjon.

Prøv ExorLive gratis

Du får adgang til hovedfunktionerne i 14 dage. Opret træningsprogrammer hurtigt og nemt fra 8583 øvelser med video. Demoversionen er helt uforpligtende.

Eller kontakt os

Vi er her for dig og hjælper dig gerne med at finde den løsning, der passer bedst til dig. Kontakt os på +45 77 34 57 78 eller
salg-dk@exorlive.com